+++ ♥ Je favoriete foto in XXL! ♥ +++
GRATIS verzending:
foto plexiglas verlichting top
acrylglas-foto.nl
ZEER GOED
4,8 / 5,00

Plexiglas verlichten

Je eigen foto op plexiglas
Een lichtgevend kunstwerk

Verzendklaar: donderdag, 18 jul 2024

Onze partners - Logo's bezorgservices en betaalmogelijkheden

Foto op plexiglas verlichting

Een verlichte foto op plexiglas wordt tegenwoordig vaak toegepast als modern lichtconcept in stijlvolle cafés en hippe bars. Het zachte licht van de foto in glas zorgt voor een sfeervolle ambiance. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom de afdrukken op glas in de horeca steeds populairder worden.

Maar ook voor je eigen woning is het zeer geschikt, bijvoorbeeld in de gang of woonkamer. Daar kun je dan je favoriete foto’s met bijvoorbeeld familie, vrienden of landschappen ophangen. Ook kun je je foto op plexiglas gebruiken als naambord of reclamebord. Maak je eigen fotocreatie door je foto te bewerken met een fotobewerkingsprogramma en op te slaan als JPEG.


Plexiglas foto verlichten in 5 stappen

foto plexiglas verlichting 1

Wat heb je nodig?

Een ophangsysteem, boormachine, waterpas, potlood en natuurlijk de LED-strip.

foto plexiglas verlichtingn led 2

1. Bevestiging aan de muur

Markeer op de muur de punten en bevestig het ophangsysteem op de juiste plek.

foto plexiglas verlichtingn led 3

2. LED-verlichting ophangen

Hang de LED-strip simpelweg om het ophangsysteem. Bevestiging aan de muur is niet nodig.


foto plexiglas verlichtingn led 4

3. Ophangsysteem vastmaken

Bevestig het voorste deel van het ophangsysteem in de foto (volg de meegeleverde handleiding).

foto plexiglas verlichtingn led 5

4. Foto ophangen

De aangebrachte houders aan het ophangsysteem aan de muur koppelen en de foto recht hangen.

foto plexiglas verlichtingn led 6

5. Klaar

Gefeliciteerd! Schakel de LED-strip aan en bewonder jouw verlichte foto op plexiglas.


Plexiglas verlichten is kinderspel!

Jouw eigen foto op plexiglas bestellen en verlichten is heel gemakkelijk en goedkoper dan je denkt. De simpelste optie is om aan de achterkant van het plexiglas een LED-strip te monteren. Er zijn lichtstrips op batterijen, met een kleurwissel-optie en zelfs met afstandsbediening voor minder dan 15 euro. Monteer de strip zoals in de handleiding hierboven, en je hebt je eigen afbeelding met LED-verlichting.

foto plexiglas verlichting view

Plexiglas met LED’s verlichten

Kleine moeite – groots effect. Met LED’s tover je jouw foto’s om in lichtgevende kunstwerken.


Verzendklaar: donderdag, 18 jul 2024


Tip: meer dan 90% van onze klanten is enthousiast en beoordeelt ons met GOED of ZEER goed.


Plexiglas wordt mooi licht

foto plexiglas verlichting appartment

Nu aan de slag

Naast de praktische eigenschappen van plexiglas, zoals de weers-, breek- en krasbestendigheid, maakt vooral de lichtdoorlatendheid de foto op plexiglas interessant voor nieuwe toepassingen. Met een verlichte foto op plexiglas in hoge resolutie beleef je een bijzondere, visuele ervaring.

Net zoals op een groot tv scherm verschijnt het beeld helder en mooi verlicht, maar met een aanzienlijk hogere kleurenglans. Dit komt doordat het beeld tot 15x scherper is. Met verlichting maakt de foto op plexiglas – door de heldere, stralende kleuren met hoge contrasten – nog meer indruk.


foto plexiglas verlichting hand

Zacht licht met diepte-effect

Als je voor de dikke 8 mm uitvoering kiest, dan heeft de lichtkunst een indrukwekkend driedimensionaal effect.


Verzendklaar: donderdag, 18 jul 2024


Vragen?

 • Is 3 mm of 8 mm glasdikte beter geschikt voor verlichting?

  De glasdikte is voor de verlichting niet relevant. Hoewel de 8 mm uitvoering een luxere uitstraling heeft, is het dikkere glas voor de verlichting niet noodzakelijk. De fascinatie komt door het verlichte kleurenspectrum van de foto. En dat is bij het 3 mm dikke plexiglas natuurlijk precies hetzelfde als in de 8 mm uitvoering.
 • Welk ophangsysteem is het meest geschikt?

  We raden het ophangsysteem HARRIE aan. Bij beide ophangsystemen is er ruimte tussen foto en muur en kan de afbeelding bijna in zijn geheel worden belicht.

  Hoewel de blinde ophangsystemen (zwevend effect) er mooi uitzien, zijn ze niet geschikt voor verlichting. Op de plek waar het ophangsysteem wordt vastgeplakt kan de foto dan namelijk niet worden verlicht.

 • Welke lichtbron wordt aangeraden?

  Het makkelijkste is het om LED-strips op batterijen te installeren. Die kunnen achter het glas worden bevestigd, zo heb je ook geen last van lelijke kabels. Zulke LED-verlichting is al voor minder dan 15 euro verkrijgbaar.

  Goed idee: er worden ook LED-strips met afstandsbediening verkocht. Je kunt de verlichting dus comfortabel vanaf de bank aanzetten of de lichtkleur veranderen. Zo zijn coole nieuwe lichteffecten mogelijk.


Jouw foto op plexiglas verlichten: zo werkt het!

Plexiglas verlichten is populair

En foto op plexiglas verlichten is een mooie mogelijkheid om jouw afbeeldingen in de spotlight te zetten en tegelijkertijd voor aangenaam indirect licht te zorgen. Het is dan ook logisch dat verlichte plexiglas foto’s al lang niet meer alleen in hippe clubs, bars of restaurants worden gebruikt, maar steeds vaker ook gewoon thuis. De laatste jaren is het drukken op plexiglas ook steeds populairder. Waarom? Omdat het in vergelijking met echt glas licht en stabiel is, maar tegelijkertijd een hoge lichtdoorlatendheid heeft. Dat maakt het perfect om te experimenten met verschillende afbeeldingen, formaten en design ideeën. Het hoogglans kleurenspel is dan ook niet langer voorbehouden aan professionele fotografen of interieur designers, ook voor hobby creatievelingen en esthetici wordt het steeds interessanter.

Hierop moet je letten als je jouw foto op plexiglas wilt verlichten

Ongeacht hoe je jouw afbeelding op plexiglas uiteindelijk wilt verlichten, zijn er een paar vragen die je moet beantwoorden voordat je aan de slag gaat. Ken je die opvallende neoninstallaties met ledlampen die constant van kleur veranderen? Wat een coole gimmick was in clubs of feestjes uit je jeugd, is misschien toch iets te veel voor in je woonkamer. Daarom wordt aanbevolen om eenkleurige lichtbronnen met een warme ondertoon te gebruiken. Je moet er verder rekening mee houden dat niet elk plexiglas hetzelfde is. Er zijn verschillende diktes glas, die ook verschillende lichteffecten kunnen creëren. De 3 mm variant is goedkoper, ongelooflijk licht en daardoor ook zeer makkelijk op te hangen. De 8 mm variant biedt meer ruimte voor een mooie gelijkmatige en gedempte verlichting,waarbij het licht wordt opgevangen en naar binnen breekt. Bij verlichting is het ook van belang dat je foto direct op het plexiglas wordt afgedrukt. Bij veel fabrikanten is het ook vandaag de dag nog gebruikelijk om gewoon een poster op de plexiglasplaat te plakken, wat het veel moeilijker maakt om het beeld adequaat te belichten.

Creatief, slim en makkelijk – plexiglas verlichten met led

Het verlichten van plexiglas met led is de eenvoudigste manier om van jouw foto een lichtinstallatie te maken. Ledlampen geleiden namelijk weinig tot geen warmte naar het glas. Hoewel plexiglas uiterst stabiel en bestendig is, moet je je kunstwerk ook niet onnodig belasten. Daarnaast komt ledverlichting in vele verschillende vormen en kleuren. Vooral zelfklevende led-strips en platte led-panelen zijn bijzonder geschikt voor doe-het-zelf-verlichting. Welke variant het beste bij je past, hangt enerzijds af van jouw persoonlijke smaak. Anderzijds natuurlijk ook van het lichteffect dat je wilt creëren. Als je veel plezier beleeft aan het maken en ontwerpen van je persoonlijke kunstwerk, dan zullen de zelfklevende led-strips jouw hart sneller doen kloppen.

Tip 1: maak een frame van ledlampen dat jouw foto op plexiglas verlicht!

Dat klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk super eenvoudig. Als je jouw plexiglas foto wilt belichten om deze discreet in de schijnwerper te zetten, dan is deze variant perfect. Het enige wat je nodig hebt is een zelfklevende strip met veel kleine ledlampjes. Neem vervolgens de afmetingen van de te belichten foto en snijd de strip op maat. In de laatste stap plak je simpelweg de gesneden delen van de led-strip op de achterkant van de foto op plexiglas, langs de rand van de afbeelding. Onze tip: creëer een betoverend mooi lichtspel met onze 8 mm premium variant met diamant geslepen randen. Het licht van de leds schijnt niet alleen vanachter de rand van de foto, maar breekt op de rand en dringt door tot diep in de foto.

Tip 2: plexiglas aan de achterkant verlichten met moderne led-panelen

Een lichtgevend frame is natuurlijk een goed idee, maar jij wilt jouw foto op plexiglas met achtergrondverlichting? Geen probleem! Als je de volledige oppervlakte van de foto wilt verlichten, zijn platte led-panelen een aanrader. Je koopt ze bij de bouwmarkt of online, in een van de vele uitvoeringen die beschikbaar zijn en bij het formaat van jouw foto passen. Zorg ervoor dat je de afmetingen van de beschikbare panelen checkt, voordat je de foto op plexiglas laat maken. We hebben zoveel verschillende beeldformaten beschikbaar, dat het misschien zelfs makkelijker is om het formaat van jouw plexiglas aan te passen aan het formaat van het led-paneel. Daarnaast is het bij deze variant ook een goed idee om eerst te experimenteren met kleinere formaten. Ze zijn aanzienlijk lichter en kunnen daardoor makkelijker aan de muur worden bevestigd dan grotere exemplaren. Als je de foto en het paneel allebei hebt, dan heb je verder alleen nog maar 4 tot 6 sterke metaalklemmen van de bouwmarkt nodig (zoals je die kent van fotolijsten, maar dan dikker). Hiermee kun je de voorkant van het led-paneel aan de achterkant van de foto vastzetten. Nu ben je klaar en kun je de achterkant van het platte paneel aan de muur hangen. Zo lukt het zeker: koop een zo plat mogelijk led-paneel, dat speciaal ontworpen is om met de achterkant aan de muur te worden bevestigd. Vaak hebben zulke panelen ook een aan/uit-schakelaar of zelfs een afstandsbediening waarmee je het licht kunt dimmen. Op die manier heb je geen last van een lelijke stekker die achter de foto langs loopt en ben je veel flexibeler in het ophangen van het paneel.


Gebruik van verlicht plexiglas

Zowel privé als zakelijk worden foto's op plexiglas naar tevredenheid op verschillende plaatsen gebruikt. We geven je hieronder voorbeelden van populaire locaties waar onze klanten hun foto's op plexiglas verlichten.

 • Trendy horecagelegenheden zoals bars en cafés
 • Sfeervolle wellnessruimtes
 • Beursstands en tentoonstellingen
 • Lichtbakken en displays

Nu plexiglas foto bestellen


Nu foto uploaden


Foto selecteren

of

foto hierheen slepen


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG
max. bestandsgrootte 50 MB

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...

Onze aanbieding: Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Verzendkosten besparen

Nee, ik wil geen gratis verzending

Zonder voordeel verder

Oké! Gelukt.

Met deze code betaal je
geen verzendkosten!

De code wordt automatisch verwerkt.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Ja, ik betaal geen verzendkosten

Code voor gratis verzending:

De code wordt automatisch verwerkt.

Nu foto uploaden

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...