+++ ♥ Je favoriete foto in XXL! ♥ +++
GRATIS verzending:

Veelgestelde vragen


  1. Plexiglas foto productie
  2. Bestandseisen
  3. Bestelproces
  4. Levering
  5. Ophangen en schoonmaken
  6. Overig
  7. Betaling

1. Plexiglas foto productie

Welke materialen worden bij een foto op plexiglas gebruikt?

Plexiglas is een kunststof met de eigenschappen van echt glas. Het is echter niet zo breekbaar en zwaar als mineraalglas. Plexiglas is dan ook meer geschikt om jouw foto's op een hoogglans oppervlak af te drukken. Plexiglas wordt ook wel acrylglas of perspex genoemd.

Hoe wordt plexiglas bedrukt?

In tegenstelling tot andere fabrikanten drukken wij daadwerkelijk rechtstreeks op het glas. Wij kleven geen fotopapier achter glas dat in de loop van de tijd steeds loskomt. Door onze nieuwe druktechniek krijg je een uitstekende kleurenweergave die, in tegenstelling tot geplakt fotopapier, niet bleek wordt en niet kan loskomen.

Hoe sterk, oftewel dik, is de plexiglasplaat?

Standaard bieden wij 3 mm en 8 mm als plexiglasdikte aan. In principe kunnen wij echter elke materiaaldikte leveren. Indien je een bepaalde materiaaldikte nodig hebt, kun je dit bij ons aanvragen.

Is de foto op plexiglas lichtdoorlatend?

Het plexiglas wordt bij de rechtstreekse drukmethode (directdruk) met twee kleurlagen bedrukt. Hierna is de glasplaat nog altijd lichtdoorlatend en kan deze door een achtergrondverlichting nog meer beter tot zijn recht komen. Hier vind je meer informatie over foto in glas met verlichting

Maken jullie ook afwijkende formaten?

Op aanvraag maken wij elk speciaal formaat tegen een meerprijs. Het formaat van de foto op plexiglas kan, vanwege logistieke redenen, niet groter zijn dan 125 x 250 cm. Je kunt speciale formaten telefonisch of per mail aanvragen. Onze speciale formaten zijn goedkoper dan dat je in eerste instantie zou denken. Houd er rekening mee dat de levering van afwijkende formaten langer kan duren.

2. Bestandseisen

Welke bestandsformaten kan ik uploaden?

Ons systeem accepteert JPG, JPEG en PNG-bestanden. Controleer voor het uploaden of het bestand een van deze formaten heeft. Indien jouw foto een ander bestandsformaat heeft en je dit niet zelf kunt veranderen, kun het bestand naar ons sturen via onze contact pagina. Wij zetten jouw bestand dan gratis om in een passend bestandsformaat, zodat je alsnog jouw lievelingsfoto kunt bestellen.

Na het uploaden van mijn foto krijg ik de melding "Ongeldig bestandformaat". Wat doe ik verkeerd?

Het door jou geüploade bestand is niet van het type "JPG", "JPEG" of "PNG". In dit geval kun je het fotobestand met een fotobewerkingsprogramma naar het correcte bestandsformaat omzetten.

Is de resolutie van mijn foto voldoende voor het afdrukken van de foto op plexiglas?

Met een resolutie van 4 megapixel kun je een plexiglas foto in de formaten 80 x 60 cm en 100 x 75 cm van zeer goede kwaliteit laten maken. Met ons rekenprogramma voor de ideale resolutie kun je precies berekenen welke resolutie jouw fotobestand voor het gewenste formaat moet hebben. Of bereken met ons rekenprogramma voor formaten aan de hand van het aantal pixels de minimale grootte. Dit programma is vooral handig voor foto’s die met een mobiele telefoon gemaakt zijn.

Waarom wordt voor mijn foto op plexiglas alleen "40 x 30 cm" als mogelijk formaat aangegeven?

Ons systeem controleert voor welk product en formaat het aangeleverde bestand geschikt is. Hiervoor zijn het aantal pixels en de paginaverhouding van de foto doorslaggevend. Op basis van deze gegevens stelt het systeem de paginaverhouding en de maximale grootte van het product. Wij voeren deze controle uit om een hoogwaardig product te kunnen leveren. Om grotere formaten af te kunnen drukken, moet je een bestand met een hogere resolutie uploaden.

Hoeveel megabyte (MB) groot mag mijn fotobestand maximaal zijn?

Het fotobestand mag bij het uploaden niet groter zijn dan 50 MB. Om grotere gegevensbestanden te sturen stellen wij op aanvraag een beschermde FTP-toegang ter beschikking. Vanzelfsprekend kun je ons ook bestanden op gegevensdragers sturen. Let op! CD’s, DVD’s en overige beelddragers worden niet door ons teruggestuurd. Deze worden na de gegevensoverdracht vernietigd.

Is een bepaald kleurenspectrum vereist?

In principe is er geen speciaal kleurenspectrum vereist. Bestanden met de formaten Adobe-RGB of sRGB kunnen wij echter met een zeer hoge kleurenresolutie verwerken.

3. Bestelproces

Hoe upload ik mijn foto?

Een foto uploaden is heel gemakkelijk. Klik op onze homepage op de knop 'Foto uploaden'. Nu kun je de aanwijzingen volgen om jouw lievelingsfoto naar ons toe te sturen en als foto op plexiglas te bestellen.

Kan ik mijn foto ook op CD /DVD sturen?

Uiteraard kun je ons ook foto's op CD of DVD sturen. Vergeet niet het lever- en factuuradres aan te geven. Ons adres vind je op de contact pagina. Let op! CD’s, DVD’s en overige beelddragers worden niet door ons teruggestuurd. Deze worden na de gegevensoverdracht vernietigd.

Kan een foto op plexiglas ook van een gewone foto worden gemaakt?

Uiteraard! Wanneer je jouw lievelingsfoto niet in digitale vorm hebt, kun je ons deze foto per post toesturen. Wij scannen jouw foto dan gratis in en sturen de foto daarna weer retour.

Kan ik van één foto meerdere exemplaren laten maken?

Een foto op plexiglas kan zo vaak als je wilt in verschillende formaten worden gemaakt. Na het uploaden van de foto kies je het formaat en selecteer je de hoeveelheid van de gewenste plexiglas foto's. Wil je meer dan 10 exemplaren van één bestand laten maken, neem dan contact met ons op.

Een fotomozaïek uit vele foto’s op plexiglas afdrukken, kan dat?

Op onze partner website fotomozaiek-maken.nl kun je je eigen fotomozaïek maken. Je kunt hier de hoofdfoto en tot wel 1000 andere foto’s uploaden, waarna je uit twee gratis previews kunt kiezen. Meer informatie vind je onder fotomozaïek.

Kan men ook fotocollages op plexiglas afdrukken?

Vanzelfsprekend drukken wij ook fotocollages op plexiglas af. Een door jouw gemaakte collage kun je via ons normale bestelproces bestellen. Via onze partner website fotocollage-maken.net kun je zelf een fotocollage maken. Je wordt op de website vanzelf door het bestelproces geleid.

Kan ik een foto op plexiglas ook als cadeau laten versturen?

Ja zeker! Een prachtig idee voor een cadeau! Een afwijkend leveradres kun je invullen tijdens het bestelproces. Een andere mogelijkheid is om een cadeaubon voor onze fotoproducten weg te geven.

Hoe kan ik een cadeaubon kopen?

Uiteraard kun je op onze website ook cadeaubonnen kopen. Je kunt het bedrag van de cadeaubon zelf bepalen. De ontvanger kan direct de cadeaubon met een eigen foto verzilveren.

4. Levering

Krijg ik korting op de verzendkosten als ik meerdere plexiglas foto's bestel?

Om zeker te zijn dat jouw bestelling zo snel mogelijk bij je bezorgd wordt, versturen wij elk product afzonderlijk verpakt via een koeriersdienst. Deze berekent de transportprijzen op basis van het volumegewicht. Dit is dan ook de reden dat de verzendkosten bij een grotere bestelling niet lager uitvallen. Wil je meer dan 50 producten bestellen? Neem dan contact met ons op. Voor grote bestellingen kunnen wij ook op Europaletten leveren.

Op welke levertijden moet ik rekenen?

De productie van jouw foto op plexiglas wordt op werkdagen binnen 24 uur na ontvangst van de bestelling uitgevoerd. De levertijd is afhankelijk van of het gaat om een 24-uurs EXPRESS, een PRIO productie of standaardlevering. Tijdens het bestelproces wordt de exacte levertijd in ieder geval aangegeven en kies je wat jouw voorkeur heeft.

Hoe lang duurt de verzending?

De verzending van jouw foto op plexiglas naar Nederland of België duurt normaal gesproken niet langer dan 5-7 werkdagen. Je kunt echter ook gebruik maken van onze snelle Priority productie of 24-uurs EXPRESS levering. Meer informatie vind je bij onze levertijden.

Met welke transportonderneming wordt mijn bestelling geleverd?

Alle producten kleiner dan 1 x 1 meter worden door onze logistieke partner UPS geleverd. Zodra wij jouw foto op plexiglas overdragen aan de transportonderneming, ontvang je een verzendbevestiging met zendingsnummer. Met dit nummer kun je de status van jouw bestelling opvragen.

Is mijn bestelling verzekerd tijdens het transport?

Alle producten die wij versturen, zijn tijdens het transport verzekerd voor maximaal 500 Euro per verpakkingseenheid. Producten die tijdens het transport beschadigd raken, worden door ons vervangen.

Wat te doen bij transportschade?

Indien jouw foto op plexiglas tijdens het transport beschadigd is, dien je dit direct bij de chauffeur van de transportonderneming te melden. Documenteer de schade met een digitale camera en neem contact met ons op. Elke zending is verzekerd en de foto op plexiglas wordt vanzelfsprekend opnieuw onbeschadigd toegestuurd.

5. Ophangen en schoonmaken

Hoe kan ik mijn foto op plexiglas ophangen?

Wij bieden drie verschillende ophangsystemen voor het betrouwbaar ophangen van jouw plexiglas foto. Meer informatie vind je bij ophangsystemen.

Zijn de plexiglasdrukken waterbestendig?

Bij de door ons gebruikte drukmethode wordt rechtstreeks op het glas gedrukt. Er wordt geen fotopapier op glas geplakt met lijm. Daardoor hebben onze producten een lange levensduur en zijn ze waterbestendig.

Kun je de foto op plexiglas ook buiten ophangen?

Zowel het glas als de drukkleuren zijn waterbestendig en kunnen buiten worden gebruikt en opgehangen.

6. Overig

Hoe bereik ik de klantenservice?

Onze contactgegevens en openingstijden vind je op onze contact pagina.

Worden mijn gegevens opgeslagen?

Wij slaan je adresgegevens op voor de afwikkeling van de aankoop en geven deze niet aan derden. Je fotobestanden houden wij op voorraad in een intern archief, zodat je nog eventueel na kunt bestellen. Dit archief is niet toegankelijk voor derden en is tegen toegang van vreemden beschermd. Na 2 jaar wissen wij jouw bestand onherroepelijk uit onze systemen.

7. Betaling

Hoe kan ik betalen?

Je hebt de keuze uit verschillende betalingsmethoden: met iDEAL, met credit card of via PayPal of per bankoverschrijving.

Welke bankgegevens heb ik nog voor de betaling?

Je hebt je foto op plexiglas via bankoverschrijving besteld en je wilt nu graag het aankoopbedrag aan ons overmaken. Je kunt het bedrag overmaken op de volgende rekening:

Naam bank: Deutsche Bank
Naam rekening houder: XXLPIX GmbH
Konto: 149281801
Bankleitzahl: 10070024
IBAN DE90100700240149281801
SWIFT DEUTDEDBBER

Hoe ontvang ik de factuur voor mijn bestelling?

De factuur krijg je automatisch per e-mail als PDF-bestand. Deze wordt samen met de verzendbevestiging toegestuurd. Verder ontvang je per post een kopie van je factuur ongeveer 3 dagen na verzending van je foto op plexiglas.


Nu foto uploaden


Foto selecteren

of

foto hierheen slepen


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG
max. bestandsgrootte 50 MB

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...

Onze aanbieding: Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Verzendkosten besparen

Nee, ik wil geen gratis verzending

Zonder voordeel verder

Oké! Gelukt.

Met deze code betaal je
geen verzendkosten!

De code wordt automatisch verwerkt.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Ja, ik betaal geen verzendkosten

Code voor gratis verzending:

De code wordt automatisch verwerkt.

Nu foto uploaden

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...